Læs alt om Rønne Redningsstation Alle alarmer på stationen  Her er en masse billeder fra stationen Link til alt muligt godt Skriv en lille hilsen i gæstebogen

 

Redningsstation skal nok flyttes.
 

Dele af Rønne Redningsstations fundament er undermineret.

Rønne Redningsstation skal sandsynligvis flyttes væk fra Krydstogtskajen, fordi dele af bygningens fundament er undermineret.

Direktør i Rønne Havn A/S Thomas Bendtsen bekræfter, at der drøftes forskellige muligheder, men der er ingen konkrete løsninger.

Der skal enten bygges helt nye lokaler et egnet sted på havnen eller også skal Rønne Redningsstation tilbage til den gamle station i Sydhavnen.                                                                            


Der har gennem flere år været problemer med redningsstationen. Blandt andet har den flere sætningsskader.
Den gamle redningsstation ligger i Sydhavnen. Men bygningen er fredet.
 

”Jeg ved ikke, hvor det ender. Den gamle redningsstations bygning er fredet, så alene af den grund, tror jeg ikke, det bliver aktuelt at benytte den.

Vi har forskellige bolde i luften, men ingen af dem er grebet endnu. Men det skal også undersøges, om det kan lade sig gøre at sikre den nuværende placering og hvad det eventuelt vil koste.

Vi arbejder jo på at finde en løsning, som kan være til alles bedste. Redningsbådene skal også kunne komme forholdsvis let og hurtigt ud af havnen,” siger Thomas Bendtsen.                                                                          


Havnedirektøren tror ikke på en løsning, hvor den gamle redningsstation skal i brug igen.Rønne Redningsstation blev oprettet i 1853 og har siden da deltaget i adskillige redningsaktioner i farvandet vest og nord for Bornholm.

Rønne Redningsstation blev sidste år alarmeret 14 gange. Den mest alvorlige var en drukneulykke ved Klympen nær Hasle.